Politika

SKUPŠTINA PANČEVA: Sve odluke SNS većina donela bez mnogo muke

Pančevo, Sub, 18/11/2017 - 08:32
Vladimir Đoković


 

 

Stabilna i znatna većina odbornika SNS-a i onih izabranih sa koalicione SNS liste, od 40, omogućila je suštinski miran tok sednice Skupštine Grada Pančeva koja je održana u petak, 17. novembra. Za 42 tačke o kojima se glasalo i dodatne dve informativne, odbornicima je bilo potrebno nešto više od 2 sata rada.

Pri usvajanju dnevnog reda, po običaju, više tačaka koji su predložili opozicioni odbornici Dejan i Zoran Jovanović voljom većine nisu prošle u dnevni red sednice.

Na sednici se nije puno pričalo. Malo je varničilo među dojučerašnjim partijskim kolegama iz redova Dosta je bilo, Dejana Jovanovića i Đerfi Šandora, što je kao šansu za poentiranje video odbornik SRS-a Srđan Glamočanin – pa je među odbornicima bilo i smeha.

Gradonačelnik Saša Pavlov jednom je nastupio kako bi dodatno objasnio odluke o kojima se raspravljalo. A član Gradskog veća Mišo Marković odgovarao je na optužbe da je stanje u ATP-u loše.

Skupština grada donela je niz odluka značajnih za dalje funkcionisanje Pančeva od rebalansa gradskog budžeta, preko odluke o kreditnom zaduženju, izmenjenih i dopunjenih planova i programa rada, do kadrovskih tačaka imenovanja direktora Doma zdravlja i prepakivanja više školskih odbora.

Opozicija pa i SPS tokom sednice prilikom gotovo svakog glasanja nisu podržali odluke vladajuće većine.

Ono što se na ovoj sednici moglo primetiti je da čitava opozicija ima maksimalno 16 glasova. U sazivu skupštine, bar na papiru, ukupno ima 70 odbornika.

 
MarketingNajnovije vesti