Politika

PANČEVO: Formirana grupa „Slobodno Pančevo”, SNS ocenio da ih okuplja patološka mržnja

Pančevo, Sub, 18/11/2017 - 08:21
Vladimir Đoković


 

 

Odbornici LSV-a su polovinom nedelje formirali grupu “Za naše Pančevo”, a sednica Skupštine grada, održana u petak, bila je prostor u kome je stvorena i odbornička grupa “Slobodno Pančevo”. Uz četvoro odbornika izabranih sa liste DJB Nikole Ćebića, Dejana Jovanovića, Žarka Jelisavčića i Dušice Jovanović osnivači “Slobodnog Pančeva” su i odbornici DS-a Dušan Stojić, Nikola Ćurčin i Dubravka Minić.

Svoj čin, na prvoj konferenciji za štampu, objasnili su kao nastavak opozicione borbe za Pančevo bez straha, kako bi se osmeh vratio na lica Pančevaca. Ostavili su otvorena vrata za saradnju sa svim opozicionim odbornicima. Najavili i da će u dogledno vreme formirati i udruženje građana. Pozvali su Pančevce, organizacije ali i vanparlamentarne stranke na saradnju.

Interesantno, u Slobodnom Pančevu nisu krili, da je u njihovoj odborničkoj grupi Dubravka Minić koja je postala član Narodne partije Vuka Jeremića.

Slobodno Pančevo javnosti se obratilo tokom trajanja sednice Skupštine grada, a odmah po završetku konferenciju za štampu je održala i SNS.

Šef odborničke grupe SNS, Željko Sušec, insistirao je na oceni da opoziciju u Pančevu ništa drugo ne okuplja nego “patološka mržnja prema SNS-u”. Upitan da primerom navede gde je ta vrsta mržnje Sušec je istakao da opozicija nijedan rezultat i uspeh vlasti ne priznaje a kao primer je naveo Severnu industrijsku zonu. Uz ocenu da opozicija pokušava da u gradski parlament preslika cirkus koju njihove centrale prave u republičkom parlamentu

Sušec je naglasio da im SNS u Pančevu to neće dozvoliti. Prema njegovim ocenama opozicija u pančevačkoj skupštini faktički postoji ali politički ne. On je podsetio i da sada bez ikakvih javnih objašnjenja napuštaju stranke sa čijih su lista izabrani upravo oni odbornici su insistirali da odbornici koji su prelazili u SNS to javno i objasne.

Uzrok pregrupisavanja među opozicionim odbornicima Sušec vidi u borbi za očuvanje privilegija i strahu da će na sledećim izborima ostati bez mandata. 
MarketingNajnovije vesti