Politika

DJB PANČEVO: Dosta je bilo straha i neslobode

Pančevo, Sre, 13/12/2017 - 09:01
Vladimir Đoković


Gradski odbor Dosta je bilo oglasio se saopštenjem o nasilju u Pančevu i atmosferi nasilja u Srbiji.

- Za kratko vreme roditelji su u Pančevu ostali bez kćerke a deca na Sodari bez majke. Druga porodica ostala je bez sina i brata. A drugarima srednjoškolcima u srcima je ostao ožiljak jer klupa u Mašinskoj će ostati prazna. Dva mlada života prekinuta su. Nožem.Beznađe kreirano lošom politikom, koja ogromnu većinu građana gura u materijalnu bedu, dopunjeno je atmosferom neslobode i primitivizma kako bi u Srbiji svi znali da postoji samo jedna strana, stranka, jedan vođa i predsednik.Vršnjačko i nasilje u porodici bujaju u zajednici nasilja u koje se Srbija pretvara. Nasilje na stadionu, nasilje nad onima koji drugačije misle, nad onima koji drugačije govore, nasilje nad ukusom koji sprovode rijaliti programima na nacionalnim tv frekfencijama, nasilje koje linčovanjem sprovode tabloidi, nasilje na radnom mestu kad stižu neznalice sa knjižicom uvek iste partije koji o javnom trošku završavaju samo stranački i svoj lični posao… Takva i tu crnu sinergiju nasilja, laž da živimo u stalnom napredovanju podupire rušenjem morala, pravednosti, poštenja, solidarnosti, tolerancije među ljudima, navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

U saopštenju DJB i da osnovne vrednosti svakog modernog društva koje u sebi nosi svaki slobodni građanin u Srbiji ostaju tako ispod đubreta, zatrpane“ i dodaje:

- Bez slobode da se bude pravedan i pošten, da se kaže šta je dobro a šta zlo, ljudi ne prepoznaju sebe u ogledalu. Možda je poslednja granica robovanju to što smo još uvek međusobno solidarni i da nas tragedije kao ove nedavno u našem gradu – potresu i prenu. Dosta je bilo straha i neslobode jer su oni autoput nasilja i motor siromaštva. Samo osmehom uz komšije, namernike i prolaznike, pruženom rukom zaštite prema deci, pod ruku sa nezaposlenima, pažnjom prema ženama, zajedno ćemo iskoristiti šansu da Srbija bude mesto mira i blagostanja, odnosno zemlja u kojoj se lepo i rado živi.
MarketingNajnovije vesti