Foto: pixabay
Društvo

Uključite se u akciju građanskog merenja kvaliteta vazduha

Izvor: 
sajt bos.rs Pon, 30/09/2019 - 10:28

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Internet društvom Srbije i kompanijom AllThingsTalk pokreće projekat građanskog merenja kvaliteta vazduha sa idejom da svako od nas može da doprinese prikupljanju otvorenih podataka u svim delovima grada, prenosi sajt bos.rs.

Zainteresovani građani mogu da se prijave za učešće u projektu, a izabrani će učestvovati u obuci tokom koje će dobiti sva potrebna znanja i veštine da se aktivno uključe u građansko praćenje kvaliteta vazduha.

Obuka će biti održana 6. oktobra u Impact Hub-u, Makedonska 21, Beograd u okviru DESCON-a, rok za prijeve je četvrtak, 3. oktobar, do 17 časova. Broj učesnika je ograničen. Mesta će se popunjavati prema redosledu pristiglih validnih prijava. Prijavu možete popuniti na ovom na ovom linku.

Za obuku su predviđene dve grupe u sledećim terminima:

  • I termin  10.30 – 14.00 sati
  • II termin 15.00 – 18.00 sati

Svim učesnicima biće obezbeđeni merni uređaji, neophodna oprema kao i tehnička podrška za instalaciju uređaja i tokom građanskog merenja kvaliteta vazduha. Uređaj za merenje kvaliteta vazduha biće sklopljeni tokom obuke uz podršku mentora i predati učesnicima na trajno korišćenje, kako bi učesnici mogli da nastave da prate kvalitet vazduha i nakon završetka našeg projekta. Uređaj meri koncentracije PM2.5 i PM10 čestica, temperaturu i vlažnost vazduha i mora biti postavljan na otvorenom, zaštićen od kiše, pokriven stabilnom WiFi mrežom, sa stalnim električnim napajanjem u blizini.

Kompletnu vest možete pročitati na ovom linku.
MarketingNajnovije vesti