Tanjiranje aerodroma, Pancevo Foto: privatna arhiva
Društvo

PANČEVO: More traktore ne tanjiraj aerodroma!

Pančevo, Pet, 23/11/2018 - 15:07
Vladimir Đoković


Sezona je jesenjih radova u polju pa je umalo stradao i pančevački aerodrom na kojem je glavni operater Aeroklub “Utva” iz Pančeva. Traktorista je krenuo da tanjira širi pojas aerodroma, ali je rabota na vreme primećena i prijavljena pa je brzom reakcijom predsednika aerokluba Siniše Šijačića sprečena veća šteta. Jesenji radovi na aerodromu su sprečeni pre nego što je traktor stigao do travnate aerodromske piste.

- Jeste, desilo se. U jednom delu aerodroma gde je šumarak. Pozvali smo i policiju koja je reagovala. Pre dve godine imali smo slične problem. Rade ljudi po sistemu “ako prođe - prođe",– rekao je Siniša Šijačić.

Aerodrom Pančevo je registrovan a od 2013. godine ima i međunarodne sertifikate. Jeste travnati, ali je jedan od boljih objašnjava predsednik Aerokluba “Utva”.

- Ove godine često se letelo. Imamo i svoj četvorosed “Cesna” 172. Vrše se i obuke. Sarađujemo i sa drugim školama i klubovima. Pažnju javnosti aerodrom je privukao pre nekoliko meseci kada je bio javni probni let “Sove” aviona koji je proizvela pančevačka “Utva”, objašnjava Šijačić.

Sa pančevačkog aerodroma još uvek se ne leti noću, iako je baš Pančevo u istoriji vazduhoplovstva ostalo zabeleženo kao mesto prvog noćnog leta.
MarketingNajnovije vesti