Društvo

Najugroženiji Pančevci dobiće umenjene račune za vodu, smeće i grejanje za 10 odsto

Pančevo, Pon, 24/12/2018 - 10:25
Vladimir Đoković


Grad Pančevo doneće Odluka o subvencionisanju troškova komunalnih usluga socijalno najugroženijim građanima grada Pančeva. Gradsko veće usvojilo je predlog odluke koji će se u subotu naći pred odbornicima Skupštine Grada Pančeva.

Prema odluci novcem iz gradskog budžeta najugroženijim Pančevcima biće sufinsirano plaćanje usluga vode i kanalizacije, odnošenje smeća i daljinskog grejanja. Radi se o uslugama koje naplaćuju gradska preduzeća Vodovod, Higijena i Grejanje.

Popust od 10 odsto na račune moći će da ostvare korisnici socijalne pomoći po zakonu o socijalnoj zaštiti i to na osnovu rešenje Centra za socijalni rad “Solidarnost” iz Pančevo. Na popust od 10 odsto mogu da računaja i nezaposlena lica, zaposleni i penzineri sa minimalnim primanjima i druge kategorije lica koji ispunjavaju uslove za sticanje statusa energetski ugroženog kupca električne energije.

Osnovni uslove je da ukupan prihod jednočlanog domaćinstva ne prelazi 14,4 hiljada dinara. Za domaćinstvo od 2-3 člana iznos je 20,9 hiljada, kod domaćinstva koja imaju 4 i 5 članova – 27,5 hiljada dinara, dok je kod domaćinstava sa šest i više članova granični iznos 34,6 dinara ukupnog mesečnog prihoda.

Ova domaćinstva dokazuju mesečni prihod, broj članova domaćinstva i imovno stanje pred nadležnim gradskim sekretarijatom od koga dobijaju potvrdu na osnovu kojih Vodovod, Higijena i Grejanje odobravaju popust na račun. Gradski budžet za 2019. godinu planirao je 11 miliona dinara kojim će biti refundirani popusti koje gradska preduzeća odobre najugroženijim Pančevcima.

Prvi popusti mogu se očekivati od 1. februara 2019. godine.
MarketingNajnovije vesti