Društvo

Centar za porodični smeštaj i usvojenje dogodine u Beloj Crkvi ili Pančevu?

Izvor: 
Dnevnik/Tanjug Uto, 01/10/2019 - 08:34

Osim Centra za smeštaj i usvojenje, koji postoji u Novom Sadu, u narednom periodu biće otvorena još dva takva centra u Vojvodini, najavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, na prijemu za predstavnike ovog Centra i predstavnike Udruženja hranitelja Novi Sad, prenosi dnevnik.rs

„Radite veoma važan i odgovoran posao i teba da znate da ćete imati punu podršku Pokrajinske vlade i svih institucija iz socijalne zaštite u Vojvodini i Srbiji, kako biste mogli nesmetano da obavljate svoj posao, a pre svega da deci o kojima brinete pružite najbolju podršku“, poručio je Igor Mirović.

On je najavio da će u narednom periodu biti otvoren Centar za smeštaj i usvojenje u Subotici, a potom još jedan u Banatu, u Beloj Crkvi ili Pančevu.

„Do leta sledeće godine završićemo veliki dečiji kamp u Bočaru, u novobečejskoj opštini koji će imati mogućnosti da predškolska i osnovnoškolska deca borave tokom jednog i više dana u njemu i to mesto može biti i mesto za vas, hranitelje. Planiramo da u narednim godinama izgradimo na Letenci Centar za decu starijeg osnovnoškolskog uzrasta. On će biti, takođe, na raspolaganju deci iz hraniteljskih porodica, kojih sada u Vojvodini ima oko dve hiljade“, rekao je Mirović.

On je najavio da postoji ideja i da bude određen Dan hranitelja u Vojvodini, kada bi se na jednom meštu sastali, kako je objasnio, svi članovi i Udruženja hranitelja i svih drugih organizacija iz oblasti socijalne zaštite, sa predstavnicima Pokrajinske vlade.

Kompletnu vest možete pročitati na sledećem linku.
MarketingNajnovije vesti