Kulturni centar Pančeva

22.02.2019 - 28.02.2019.
Na veslu prica

Na veslu priča

TV serija „Na veslu priča” za šest godina prerasla je iz eksperimenta u ozbiljnu kinematografsku antologiju srpske književnosti od 80 snimljenih epizoda, angažujući veliki broj autora različitih generacija u 14 lokalnih sredina, književnih scena zemlje bogate nevidljivim duhom. Devet epizoda snimljenih na Tamišu, u kojima su svoje priče posvećene prirodi s veslom u ruci ispričali neki od najtalentovanijih pančevačkih književnih autora s velikim uspehom su emitovane na RTS-u u jesen 2018. godine. 

23.02.2019.
Tvrdoglavo slonce

Tvrdoglavo slonče

Priča „Tvrdoglavo slonče” nastala je po motivima istoimene afričke narodne priče za decu, koju su adaptirali i prilagodili Nemanja Jokić i Nikola Rakočević, a ručno oslikala Iva Ćirić. Uz pomoć kofera za čuvanje i pričanje priča, dvodimenzionalnim lutkama i uz par točkova, šrafova i raznih mehanizama, publici će ispričati priču o tvrdoglavom slončetu koje želi da bude neko drugi. Priču o odrastanju i (ne)prihvatanju.

26.02.2019.
Mala crna haljina

Vera Mujović - Mala crna haljina

Dve glumice – Rada Đuričin i Vjera Mujović oživljavaju detinjstvo, ljubavi, borbu, čežnje i stremljenja kompleksne ličnosti kakva je bila Šanel. Lik Koko Šanel predstavljen je dvostruko: baš kao što je logo njenog brenda sastavljen od ukrštena dva latinična slova C – pravilnog i naopakog. Okosnicu drame predstavlja suočavanje čoveka sa samim sobom, s prošlošću, istinom i lažima, beskrajnom usamljenošću i izgubljenom ljubavlju. U vreme velikih svetskih previranja, ratova, revolucija, borbi za socijalnu jednakost, Šanel je oslobodila ženu korseta, skratila haljine i visoke potpetice – da bi žena mogla da radi i odlučuje o svojoj sudbini. Ovo je komad i o usamljenosti i večnom traganju za ljubavlju.

28.02.2019.
Humanitarni koncert Abrasevic

Humanitarni koncert KUD Abrašević Pančevo

Kulturno-umetničko društvo „Abrašević” Pančevo pre dve godine uvelo je praksu da svoju radnu godinu započne humanitarnim koncertom različite namene. Ovakva odluka motivisana je time što smo mi ustanova koja radi s decom i mladima, odgovorni jednim delom i za njihovo vaspitno obrazovanje, ne samo umetničko, a u sklopu toga je i humanitarni rad. Zato je ovakav početak godine vrsta lekcije o humanosti za sve naše „učenike”, odnosno članove društva.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Slike: 
Dvorana Kulturnog centra Pančeva

Telefon: +381 13 346 579  Web: www.kulturnicentarpanceva.rs  E-mail: pr.kcp@3dnet.rs